Az oldalról

Az oldal a régi egykalapalatt.info cikkeinek gyűjteménye amit Tester és jobbára a Daath tagjai írtak és fordítottak 2008-ban.

A régi oldalhoz hasonlóan nem cél a kender és a gomba fogyasztásának vagy termesztésének propagálása. Komolyan azt gondolom, hogy a pszihoaktív anyagok használata a rendszeres fogyasztók legnagyobb részének nem tesz jót és talán azt is, hogy ugyan ezen anyagok alkalmi használata az ellenzők egy részének jót tenne. Remélem, hogy az oldalon megjelent információk birtokában kicsit másképp gondolkodsz majd a kenderről, a gombáról, vagy éppen a másik félről.

Az egykalapalatt.info arhív oldala

Az egykalapalatt.info összes lap listája

Az oldalon lévő cikkeket saját ismereteid szerint bővítheted, javíthatod, vagy akár új cikkeket is írhatsz.

Az új köntös

A wp.com lehetőségeinek kimerülésével átköltözött az oldal egy wp.org-ra. Ezen új oldalon lehetőséged van belépni saját wp.com blog létrehozása nélkül is.  Az új oldalon csak bejelentkezés után lehet a cikkeket kommentálni. A regisztráció és bejelentkezés után mindenki automatikusan szerzői jogkört kap amivel saját cikkeket írhat és azt saját feltöltésű képekkel egészítheti ki. Szintén helyet kapott egy fórum, amit remélem használni is fogtok a régi egykalapalatt.infó fórumához hasonlóan.

Kérdést, észrevételt, ötletet vagy hibabejelentést az connie_25.gif info@exkalapalatt.info címre lehet küldeni.

 

Többen elakadtak a képeknél.

Oldal

Regisztrációkor alapvetően két helyre is regelsz, egyszer az oldalra, egyszer pedig az oldalhoz tartozó fórumra. Az oldalon a “Szerző” jogkört kapod meg, ezzel képeket tölthetsz fel és illeszthetsz az általad írt cikkekbe. A cikkeket a wordpress “Bejegyzés” néven futtatja. Egy ilyen “Bejegyzés“-t írni úgy tudsz, hogy megnyomod bal-fent az “+ Új” gombot, majd a “Bejegyzés” gombot.

A bejegyzésbe tudsz az oldalra feltöltött képeket illeszteni. Ezeket a képeket a “Médiatár” tartalmazza. Kezelése egyszerű, a bejegyzés szerkesztőmezőjének bal-felső részén a “Média hozzáadása” gombot kell megbökni. A “Médiatár” gomb mellett van a “Fájlok feltöltése” gomb. Rákattintva képeket tölthetsz fel a gépedről az oldalra.

Ha sikerült a saját képeidet feltölteni akkor négy opció van a képek beillesztésére, menjünk ezeken végig.

 • Bélyegkép bal oldalon

  Bélyegkép bal oldalon

  Közepes kép középen

  Közepes kép jobb oldalon

  Média beillesztése—Ez az alapértelmezett lehetőség. Ilyenkor bélyegkép méretű képeket látsz amik valamelyikére rábökve kijelöljük azt, a bal alsó “Bejegyzésbe illesztés” gombbal be is rakja a bejegyzésünkbe a kiválasztott képet. Mielőtt tovább megyünk vegyük észre, hogy meg lehet adni az “Illesztés” gombbal azt, hogy balra, középre vagy jobbra szeretnénk rakni a képet. A “Méret” gombbal Meghatározható az, hogy bélyegképet, közepes vagy teljes méretű képet szeretnénk-e beilleszteni a szövegünkbe. A “Felirat” gombbal szellemes szövegekkel díszíthetjük a képünk alját. Demonstrálom:

  Bélyegkép bal oldalon

  Teljes méret középen.

   

 • Galéria létrehozása— Gyakorlatilag több kép együttes kijelölése és a bejegyzésbe illesztése. Ha több képet kijelölünk majd a “Galéria létrehozása” gombra rányomunk akkor következő lépésben beállíthatjuk, hogy a képek milyen méretűek legyenek és hány oszlopban helyezkedjenek el.

Példa egy háromoszlopos és hatoszlopos galériára bélyegképekkel (A fórum nem kezel galériákat!):

 • Kiemelt kép—A cikk főoldalon megjelenő bannerképe. Én 800×150 körüli képet szoktam feltölteni.
 • Beillesztés webcímből—Benne van a nevében. Ha máshova már feltöltött képeket szeretnél megjelentetni a bejegyzésben akkor erre a gombra nyomj rá és másold a szövegmezőbe a webcímet. Szerkeszteni ezeknek a képeknek a megjelenését is lehet, sajnos a méretét viszont nem. Íme:

Ha saját képet szeretnél feltölteni akkor arra kérlek, hogy 800×600 felbontás feletti képeidet szerkeszd le feltöltés előtt.

Fórum

A fórumon regisztráció után a “Résztvevő” jogkört kapod meg amivel szabadon brekeghetsz, de nincs jogosultságod képeket feltöltened a fórumposztjaidba annak ellenére sem, hogy a “Média hozzáadása” gomb ott virít a szerkesztőmező felett. Akkor mit csinálj ha mindenáron törvénysértést bizonyító képeket szeretnél feltölteni egy olyan oldalra aminek az adminját nem ismered, nem bízol meg benne és sosem adnád meg neki a személyes adataidat szántszándékkal?

 • Mondjuk töltsd fel máshova, ahol nincs szükség regisztrációra és a kép címét add csak meg a “Média hozzáadása-Beillesztés webcímből” kombó szövegmezőjébe. Illeszd jobbra, balra vagy középre, adj meg szövegaláírást és hivatkozást, a képed vidáman ott mosolyog majd a posztodban.
 • A médiatárban már szereplő képeket a fórum is elfogadja, ha érted hogy mondom.

Produced-by-NBC-1024x576

(Visited 7 074 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Az oldalról

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .