9 thoughts on “Tápelemellátási zavarok képekben

  1. Üdv! Sajnos elég hiànyos az angol tudàsom, és egyik ismerősömet sem kérhetem meg, hogy fordítsa le nekem a cannabis tàp zavarokat 🙂 és a Google fordìtò sem a leg precìzebb, van esetleg erről fordìtàs? Illetve nagy kérés lenne ha ezt leforditanà valaki? 🙂 nagyon hàlàs lennék érte 🙂 előre is köszönöm!!

  2. Sziaszok
    Lenne kis gondom, hátha tudtok segíteni.
    4. hetes növény alsó levelei elkezdtek besárgulni.. és az egyik levéln barnás elszineződés keletkezet.
    Batmixben van, amit kimostam mielőtt a magot elültettem volna.
    A felső leveleken nem jelentkezik a probléma.
    Képet töltenék fel, de még kezdő vok nálatok, hogyan tudom megtenni?

    Tudnátok segíteni?
    Köszi

  3. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 3 hetesek a növényeim eddig nagyon szépen nőttek, az utóbbi időben azonban megálltak a fejlődésben. Az alsó leveleiket lógatják, némelyik levél “égett”,a levélcsúcs elkezdett sárgulni és fakók. A túltáp kizárva mert még most kaptak először. Esetleg a kén hiányának jelei lennének?
    Köszönöm a választ.

    • Ezt a választ teljes egészében másoltam.
      “Így első első gondolatra (több nem is lesz mert ez lesz a baj) azt mondanám, hogy túllocsoltad, amikor a növény átáll virágzásra akkor “lényegesen” lecsökken az anyagcseréje (a weboldalon többször említik, hogy ez a növény amúgy sem szereti a sok vizet, lehetőleg azt is laza nem megnyomkodott földben) gondolom te pedig ugyan úgy locsoltad ha nem még jobban 🙂 érdemes a virágzásba állásakor ez kb magról 8-12 nap klónnál pedig 5-8 nap után, addig nem locsolni hogy már a felső levelek kezdenek veszteni a feszességükből ekkor meglocsolod (túllocsolás esetén veszthetsz akár egy hetet is az általam javasolt alullocsolással pedig max. 2 órát, mire helyre jön a növény ) , szóval meglocsolod de most már kevesebb mennyiséggel mint tetted eddig, és ha még javítani szeretnél a helyzeteden akkor többé nem locsolod a növényt a száránál, azt hagyhatod a növény élete végéig szárazon, viszont a csereped szélét körbe locsolva hagysz életet a száránál lévő lélegző gyökereknek, akkor ezt a növényed megfogja hálálni, tételezzük fel hogy úgy érzed eljött a locsolás ideje és oda öntesz a növényednek egy rakat vizet ami beteríti a cserép teljes felületét, ezzel két dolgot érsz el, egyszerűen kiszorítod a levegőt (Oxigén) a gyökerek közül (ez baj, ezért szoktak Hidrogénperoxidot rakni a vízhez, hogy mégis csak jusson a gyökereknek Zokszigén) a másik pedig az, hogy össze zömül a föld (emlékezzünk csak, szereti a laza földet amit így tönkre is vágunk).
      Van egy nagyon jó módszer ami még rövid cserépnél is azaz nem magas, alkalmazható: szerzel vékonyfalú műanyag csövet (átmérőben nekem olyan van amibe a kisujjam belefér, ezen keresztül kényelmesen tudom locsolni) az ültetésnél megtöltöd a csereped egy harmadig földdel (nem megnyomkodva, szokatlanul könnyűnek fog tűnni de ezzel ne foglalkozz hála meglesz érte) ekkor vágsz a csőből akkora darabot hogy az egyharmad földre állítva kilógjon majd egy két centire, beleállítod (én egy mással szemben elhelyezve 2 darabot szoktam rakni 5 literes cserépbe) a cserépbe lehet akár négy ilyen csövecske elhelyezve, ekkor feltöltöd teljesen a cserepet földdel, akár külön szinteken is (a fele földnél is raksz be csövecskéket) ,így ezzel a megoldással akár több szintet is tudsz úgy locsolni hogy nem kell nyakon öntve kiszorítani a levegőt, amikor pedig nem locsolsz a csövön keresztül akkor levegőhöz fog jutni a mélyebb rész is, dupla haszon.”

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .